Current Affairs Today 17 July 2022- Latest Current affairs

Current Affairs Today, we gathered all the current affairs of 17 July 2022 and put them in a single post. Important Questions and answers relevant for government exams including topics such as “World International Justice Day, Food Park in India, Train journeys free, Indian Navy, BRICS, CNG station” among others.

current affairs today
current affairs today

Current Affairs for UPSC/ IAS Exams

Current Affairs Article of CurrentAffairsMcqs.com aims to help every competitive exam aspirant revise the day at ease. we gathered all the current affairs of 17 July 2022 and put them in a single post.

Current Affairs Today MCQs

1. When is World International Justice Day celebrated?

    A. 16th July

    B. 17th July

    C. 18th July

    D. 19th July

    Ans: 17th July

2. Which country to invest two billion dollars to develop an integrated Food Park in India?

    A. Russia

    B. China

    C. UAE

    D. USA

    Ans: UAE

3. PM Modi inaugurates Bundelkhand Expressway to Kaitheri village in Jalaun district of ___________?

    A. Rajasthan

    B. Uttar Pardesh

    C. Madhya Pardesh

    D. West Bengal

    Ans: Uttar Pradesh

4. Spain to Make some train journeys free from _________?

    A. August

    B. September

    C. October

    D. November

    Ans: September

5. Ranil Wickremesinghe sworn in as interim President of which country?

    A. Bangladesh

    B. Nepal

    C. Sri Lanka

    D. Bhutan

    Ans: Sri Lanka

Important Links

6. Which state CM hands over Relay Torch to Padmini Rout?

    A. Kerala

    B. Maharashtra

    C. Odisha

    D. Uttarakhand

    Ans: Odisha

7. Which country’s Navy delegation holds discussions with senior officers of the Indian Navy?

    A. USA

    B. Australia

    C. Brazil

    D. Russia

    Ans: Brazil

8. Health experts warn of explosive increase in the number of coronavirus cases in which country?

    A. Bahrain

    B. Japan

    C. Norway

    D. Spain

    Ans: Japan

9 Which country decides not to impose sanctions against India under its stringent law of purchase of S-400 missiles from Russia?

    A. China

    B. USA

    C. New Zealand

    D. Canada

    Ans: USA

Also Check

10. Saudi Arabia, Turkey, and which country is set to join BRICS?

    A. France

    B. Sudan

    C. Egypt

    D. Bahrain

    Ans: Egypt

One Current Affairs Question For You

Q. Hardeep Singh Puri dedicates _________ CNG station across 14 state?

    A. 141

    B. 128

    C. 166

    D. 172

    Ans: Tell me in the comment box if you know the answer.

The Answer Of Previous Day Current Affairs MCQ
  • The answer to the 16 July question is: UAE

We hope this (Current Affairs Today 17 July 2022) article will help you. All the best, have a Great Day 🙂

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.