Current Affairs Today 19 July 2022- Latest Current affairs

Current Affairs Today, we gathered all the current affairs of 19 July 2022 and put them in a single post. Important Questions and answers relevant for government exams including topics such as “Paracin Open Chess, Planetary Tranis, Chola Kingdom” among others.

current affairs today
current affairs today

Current Affairs for UPSC/ IAS Exams

Current Affairs Article of CurrentAffairsMcqs.com aims to help every competitive exam aspirant revise the day at ease. we gathered all the current affairs of 19 July 2022 and put them in a single post.

Current Affairs Today MCQs

1. PM Modi to address Naval Innovation and Indigenisation Organisation Seminar in ___________?

    A. Odisha

    B. Kerala

    C. Delhi

    D. Maharashtra

    Ans: Delhi

2. Kuwait to receive _________ Indian nurses soon?

    A. 1,000

    B. 2,000

    C. 3,000

    D. 4,000

    Ans: 2000

3. Exports of agricultural and processed food products rise by ________ in the first three months of FY23?

    A. 11%

    B. 14%

    C. 16%

    D. 18%

    Ans: 14%

4. Which Country To Run Inter Planetary Tranis, Connect Earth, Moon, and Mars?

    A. China

    B. USA

    C. Japan

    D. France

    Ans: Japan

5. ___________NHRC condemns Narail attack on Hindus?

    A. Nepal

    B. India

    C. Bangladesh

    D. Canada

    Ans: Bangladesh

Important Links

6. Which Union Minister holds a safety meeting amid a series of technical snags?

    A. Jitendra Singh

    B. Piyush Goyal

    C. Juotiraditya Scindia

    D. Rajnath Singh

    Ans: Juotiraditya Scindia

7. __________ BGF-BSF DG Level conference starts in Dhaka?

    A. 52nd

    B. 53th

    C. 57th

    D. 58th

    Ans: 52nd

8. Which country’s inflation hits 7.3%, the highest rate since 1990?

    A. South Korea

    B. Australia

    C. Indonesia

    D. New Zealand

    Ans: New Zealand

9. Grandmaster R Praggnannandhaa wins the Paracin Open Chess title in which country?

    A. USA

    B. Serbia

    C. Denmark

    D. Norway

    Ans: Serbia

10. The Chola Kingdom mostly ruled which region of India?

    A. East

    B. West

    C. North

    D. South

    Ans: South

One Current Affairs Question For You

Q. IOA announces ______ member strong squad for Commonwealth Games 2022?

    A. 168

    B. 249

    C. 322

    D. 427

    Ans: Tell me in the comment box if you know the answer.

The Answer Of Previous Day Current Affairs MCQ
  • The answer to the 18 July question is: 2,000

We hope this (Current Affairs Today 19 July 2022) article will help you. All the best, have a Great Day 🙂

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.