Current Affairs Today 8 July 2022

current affairs today
current affairs today

We gathered all the current affairs of 8 July 2022 and put them in a single post. Important Questions and answers relevant for government exams including topics such as “Uranium Mining Reserves, PLI scheme for drones, Indo-Nepal” among others.

Current Affairs Today Questions for UPSC/ IAS Exams

Current Affairs Article of CurrentAffairsMcqs.com aims to help every competitive exam aspirant revise the day at ease. we gathered all the current affairs of 8 July 2022 and put them in a single post.

Important Questions and answers relevant for government exams including topics such as” PM GatiShakti Projects, ” among others.

Current Affairs MCQs

1. COVID-19 precautionary does gap reduced to _________ for all adults?

    A. 3 Months

    B. 4 Months

    C. 5 Months

    D. 6 Months

    Ans: 6 Months

2. Uranium Mining Reserves have been found in which state?

    A. Odisha

    B. Madhya Pradesh

    C. Rajasthan

    D. Chhattisgarh

    Ans: Rajasthan

3. UN and which urge probe into deadly Uzvedistan unrest?

    A. Russia

    B. France

    C. Canada

    D. USA

    Ans: USA

4. Govt releases list of ___________ beneficiaries under PLI scheme for drones?

    A. 18

    B. 23

    C. 32

    D. 41

    Ans: 23

5. Indo-Nepal bus service begins from Siliguri after ________ years of Covid-19?

    A. Two

    B. Three

    C. Four

    D. Five

    Ans: Two

Important Links

6. Which Union Minister reviews the progress of PM GatiShakti Projects?

    A. Rajnath Singh

    B. Amit Shah

    C. Piyush Goyal

    D. Arjun Munda

    Ans: Piyush Goyal

7. Which country allows COVID-19 vaccination for kids under 5?

    A. China

    B. France

    C. Germany

    D. Israel

    Ans: Israel

8. First campus-based IT business incubator opens in which country?

    A. Sri Lanka

    B. Nepal

    C. Bangladesh

    D. Bhutan

    Ans: Bangladesh

9. Which Union minister and RCP Singh quit as RS terms end?

    A. Nitin Jairam Gadkri

    B. Nirmala Sitharaman

    C. Narendra Sigh Tomar

    D. Mukhtar Abbas Naqvi

    Ans: Mukhtar Abbas Naqvi

10. FBI-MI5 warning on China is a wake-up call for which country?

    A. Nepal

    B. Bhutan

    C. India

    D. Sri Lanka

    Ans: India

One Current Affairs Question For You

Q. The members of Phaeophyceae are commonly called __________ algae.

    A. Green

    B. Blue

    C. Brown

    D. Yellow

    Ans: Tell me in the comment box if you know the answer.

The Answer Of Previous Day Current Affairs MCQ
  • The answer to the 7 July question: Rajasthan

We hope this (Current Affairs Today 8 July 2022) article will help you. All the best, have a Great Day 🙂

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.