Today Current Affairs: 27 June 2022

Today Current Affairs, we gathered all the current affairs of 27 June 2022 and put them in a single post. Important Questions and answers relevant for government exams including topics such as “Qasanov Memorial  2022 athletics, National Lok Adalat, Nuclear-capable missiles, G-20″ among others.

daily current affairs1
Today Current Affairs

Today Current Affairs Questions for UPSC/ IAS Exams

Today Current Affairs Article of CurrentAffairsMcqs.com aims to help every competitive exam aspirant to revise the day at ease. we gathered all the current affairs of 27 June 2022 and put them in a single post.

Today Current Affairs MCQs

1. Which country sends another shipment of 3,000 Metric Tonnes of wheat to Afghanistan?

    a. Pakistan

    b. China

    c. Bangladesh

    d. India

    Ans: India

2. Which organization chief warns the world is facing a real risk of multiple famines this year?

    a. World Bank 

    b. United Nations 

    c. World Health Organization

    d. UNICEF

    Ans: United Nation

3. Union Health and Chemicals and fertilizers Minister Dr. Mansukh Mandavia on a day’s visit to _________?

    a. Mumbai

    b. Chennai

    c. Kolkata

    d. Pune

    Ans: Chennai

4. Activist Teesta Setalvad was arrested by which state anti-terrorism squad?

    a. Rajashtan

    b. Gujarat

    c. Maharashtra

    d. Delhi

    Ans: Gujarat

5. Recently who wins the gold medal at Qasanov Memorial  2022 athletics?

    a. Avanit Chopra

    b. Ravish Pandey

    c. Vinay Shetty

    d. Navjeet Dhillon

    Ans: Navjeet Dhillion

Important LInk

6. Which country’s  President Signs the breakthrough gun safety legislation?

    a. USA

    b. Canada

    c. Mexico

    d. Brazil

    Ans: USA

7. Naveen Srivastava, India’s newly-appointed ambassador to _________?

    a. Chian

    b. Japan

    c. Sri Lanka

    d. Nepal

    Ans: Nepal

8. National Lok Adalat to be conducted in which state?

    a. Rajashtan

    b. Haryana

    c. Telangana

    d. Kerala

    Ans: Telangana

9. Russia to send nuclear-capable missiles to which country?

    a. Chian

    b. Belarus

    c. Spain

    d. France

    Ans: Belarus

10. Recently which country opposes G-20 linked events in J&K?

    a. Bangladesh

    b. China

    c. Pakistan

    d. Nepal

    Ans: Pakistan


One Current Affairs Question For You

Q. Which country and EU agree to restart nuclear deal talks on Borrell’s visit?

    a. Somalia

    b. Yemen

    c. Kuwait

    d. Iran

    Ans: If you know the answer, tell me in the comment box.

We hope this (Today Current Affairs 27 June 2022) article will help you. All the best, have a Great Day 🙂

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.